ZF. Allting klart för isen. | Wby Fiske

Nu när ni har smörjt mekanismen, justerat dom två översta skruvarna på mekanismen för vippan, kollat att vipporna är raka och har reda på övrig utrustning, FÖR DET HAR NI VÄL ?

För er som råka tända brasan med användaranvisningen, eller för er som ska läsa men inte hunnit än, och för dig som är så jävla duktig så du behöver inte läsa, så kommer en sammanfattning här, LÄS DEN, och det fungerar bättre och enklare väl ute på isen.

Smörj WM-mekanismen en gång per säsong genom att spruta i lite 5-56 där hanen är inlindad (fastsatt) i själva mekanismen.

En kille ringde och sa att han var 100 nöjd med dona, haft dom i flera år, MEN… jävligt less på att vipporna gick så trögt i. DET HÄR STÅR DET OCKSÅ OM. Busenkelt, släpp dom två översta skruvarna i mekanismen ¼ till ett halvt varv så går vippan perfekt, trimma in så som du vill ha det, baggis.

Se till att vipporna är raka, en vippa som har en böj mot hålet utan att vara belastad ska bytas eller justeras, genom att sätta fjäderstålet mellan tummen och pekfinger & långfinger belasta något och dra fjäderstålet så kan man ganska enkelt räta på en böjd vippa, eller helt enkelt flytta flaggan så att böjen blir åt andra hållet, det är okay och ger mycket bra fjong på vippan.

Ladda angeldonet hemma för att sen aldrig mer ta ur ammunitionen, låt den helt enkelt sitta kvar, spar tid och frusna fingrar. Vid normal hantering helt ofarligt.

Ni som har Rödspritsflaskan, till er vill jag bara säga att flaskan har utdragbar pip, så man behöver inte kapa röret i flaskan för att rödspritsnivån har sjunkit  ( har hänt  J ) dra ut röret istället !!!

Till alla er som har våra don eller mekanismer, vill vi önska skit fiske hela säsongen. Och till du som förirrade dig att köpa Kina don vill vi önska LYCKA TILL, både med don och fiske.